Welke technieken krijtverf

Wij hebben voor u een aantal verftechnieken voor u beschreven om u te helpen om met Chalk Paint ™ van Annie Sloan met deze technieken te komen tot een geweldig mooi resultaat. Het is dus door iedereen te doen.

Donkere Wax op Chalk Paint ™ van Annie Sloan

Donkere wax is een heel mooi middel om de verf dieper donkerder en authentiek te maken. Veel brocante liefhebbers gebruiken deze techniek om te werken met één kleur maar door de donkere wax toch veel verschillende nuances aan te brengen. Hierdoor lijkt het of er met diverse kleuren is gewerkt terwijl het toch met één kleur is gedaan, maar men gebruikt hier de Chalk Paint ™ techniek met donkere wax.

Distressing op Chalk Paint ™ van Annie Sloan

Krijtverf technieken distressingDistressing is een Chalk Paint ™ techniek die heel erg vaak gebruik op meubels en dan ook nog vaak in combinatie met donkere wax.Distressing is het ouder maken van een meubelstuk of object een verweerde look geven. Er zijn ook verschillende manieren om dit effect te krijgen, een voorbeeld is door het meubelstuk of object te schuren, bijvoorbeeld de hoekjes, randen, de bodems van de poten, knoppen en handgrepen, alle plaatsen waar je normaal wat slijtage zou zien.Distressing kan je doen met schuurpapier de eerste techniek is om het te doen met één kleur. Je doet eén kleur verf op het meubelstuk en dan zie je de distressing look omdat je het hout van het meubelstuk door de verf heen ziet. Je brengt de eerste laag aan met een lichte kleur en na droging ga je er met een donkere kleur overheen , waarna je het gaat schuren waardoor de lichte kleur op sommige plaatsen weer naar voren komt. Hierdoor krijg je een mooie distressed look. Bij distressing moet je altijd een lichte kleur als grondlaag gebruiken en een donkere kleur er overheen. Als je gaat schuren dan komt de lichtere kleur naar voren op sommige plekken en krijg je een optimaal effect. Bij het schuren of doorschuren moet u rekening houden dat u nooit doorschuurd tot het hout bij donkere houtsoorten. Dan kan het hout gaan bloeden. Wij adviseren u om te werken met korrel 180 zodat u voorzichtig kunt werken.

Decoupage op Chalk Paint ™ van Annie Sloan

Decoupage is een techniek die al honderden jaren bestaat en vreemd genoeg eigenlijk uit nood geboren is. In de periode van armoede wilden mensen toch met weinig middelen het mooiste maken van huis hun meubels of inrichting en men ging op zoek naar manieren om dat te realiseren.Wat ze gingen proberen was om blanco behang te versieren en dan met vernis af te werken waardoor het net leek of het origineel was en op die manier was men in staat om op een goedkope manier toch hele leuke dingen te maken door middel van zoals we nu het woord kennen decoupage. Annie Sloan heeft over decoupage veel geschreven zo kan je in haar boek Clasic Paints and Faux Finishes en een ander boek , Decoupage : A Practical Guide enorm veel lezen over hoe je op een juiste manier decoupage kan toepassen en wat je er allemaal mee kunt doen. En er staan geweldige foto’s in van het eindresultaat. De praktische handleiding van Annie Sloan in haar boeken laat u zien hoe u cadeaus, wenskaarten, en oude tijdschriften kunt gebruiken op verschillende manieren op het meubilair. Het is een verkenning van diverse decoupage technieken. Zowel het werken met donkere wax als disstressing en decoupage zijn netzo als het verven van stof, craquelure vaste onderdelen in onze workshops waar we u helpen deze technieken volledig te beheersen en zelfstandig te kunnen uitvoeren.

Craquelure op Chalk Paint ™ van Annie Sloan

De eerste en makkelijkste en snelste techniek is om Chalk Paint ™ van Annie Sloan aan te brengen op het blad van de Annie Sloan craquelure tafel of het oude brocante kastje. U brengt een dikke laag Chalk Paint ™ van Annie Sloan aan die u zowel horizontaal als verticaal krijtverf technieken craquelureover elkaar heeft aangebracht. De krijtverf moet direct na het aanbrengen verwarmt worden met een föhn, u blijft föhnen tot u ziet dat de krijtverf volledig droog is en gaat barsten en er hele mooie grote droge opengebarsten lijnen ontstaan. De tweede techniek Annie Sloan Craquelure is om een effect te krijgen met een heel erf fijn patroon van kleine cracks die bijna lijken op marmer of wat je ziet op een oud olieverf schilderij. Je kunt het zien op bijgaande foto wat een gedeelte is van de Mona Lisa daar zie je de cracks heel erg duidelijk. Dit is Annie Sloan craquelure mona lisa het effect wat we nu voor u gaan beschrijven. U brengt de Chalk Paint ™ van Annie Sloan aan op het meubelstuk of spiegel , aardewerken potten tafelblad of wat het dan ook is wat u wilt gaan behandelen. U laat de Chalk Paint™ van Annie Sloan drogen, ongeveer de tijdsduur van een lekker bakje koffie en u brengt de tweede laag Chalk Paint ™ van Annie Sloan aan zodat het goed gedekt is geverfd. U laat dit minimaal 1 uur uitharden zodat de Chalk Paint ™ volledig droog is. Craquelure gaat heel erg goed samen met het werken met Dark Wax omdat die de cracks in de verf maximaal tot zijn recht brengen en accentueren.

Wilt u meer technieken leren kijk dan bij onze workshops. Hier leren we u technieken die u zelf kunt toepassen. Heeft u andere vragen dan kunt u deze hier stellen