Wat is Soft Wax

De Soft Wax van Annie Sloan is bij ons verkrijgbaar in een kleurloze variant ‘Clear’ en een donkere variant ‘Dark’. De Soft Wax dient als beschermer en zorgt ervoor dat de krijtverf sterker en krasvast wordt. Dit product is geschikt voor alle houtsoorten/houten vloeren en vele andere materialen, zoals bijv. ijzer, plastic, kunstof, glas ect.

De Soft Wax Dark is zeer geschikt om een vintage / antieke look te realiseren op meubels en accessoires.

Annie Sloan Soft Wax en Chalk Paint ™ van Annie Sloan zijn voor elkaar gemaakt

Verder is de Annie Sloan wax speciaal gemaakt voor Chalk Paint ™ van Annie Sloan en dat is met de meeste waxen niet zo. dat is ook de reden dat wij enkel Annie Sloan Wax adviseren omdat wij daar echt kunnen instaan voor de kwaliteit en de eigenschappen zoals we die kennen van Annie Sloan.Hierdoor kunnen wij u ook goed adviseren over Annie Sloan wax, over het gebruik, oplossen van problemen.

Hoe werkt het?

Breng de Soft Wax aan met een pluisvrije doek (oud t-shirt) of een kwast als de krijtverf goed droog is (na zo’n 2 uur). Voor meer glans kun je na 24 uur de wax opwrijven met een zachte doek. Voor een matte uitstraling de wax niet meer opwrijven.

Voor erg grote oppervlaktes en oppervlaktes die intensief gebruikt worden kun je het beste Annie Sloan Lacquer (matte vernis) gebruiken. Deze kan met een roller opgebracht worden; dit gaat een stuk sneller.

Tip: Breng eerst een royale laag Soft Wax Clear aan, voordat je Soft Wax Dark aanbrengt. Hiermee voorkom je dat de donkere was direct in de verf trekt. Te veel aan Dark Wax kun je dan weer weg poetsen.

Annie Sloan Soft Wax en Chalk Paint ™ van Annie Sloan hebben een proces nodig van drie tot vier weken om volledig uit te harden. Kijk uit want ze lijken snel droog en dat is ook zo maar dat is uiteraard oppervlakkig. Wees tot die tijd voorzichtig met u pas geschilderde oppervlak en gebruik bv. onderzetters of placemats.