Annie Sloan

Annie Sloan Chalk Paint


Annie Sloan ontwikkelde haar nu beroemde Chalk Paint omdat ze de behoefte had aan een veelzijdige verf, met toepassingen annie sloan chalk paint - Brocante bij de burenals ‘limewash’ tot effect van oude geschilderde meubels. Verder had ze een goede selectie van kleuren nodig, die zonodig door de gebruiker verder kan worden uitgebreid.

Deze verf is zeer makkelijk in het gebruik en geeft mensen de kans direct creatief te zijn, omdat er niet geschuurd en gegrond hoeft te worden. Verder kun je gemakkelijk van gedachten veranderen, want de verf is makkelijk overschilderbaar, zelf nadat een waslaag is aangebracht.Annie Sloan kwasten - Brocante bij de buren
Annie Sloan Kleurenkaart - Brocante bij de buren

Chalk Paint, heel bijzondere verf om een aantal redenen:

 • Het is de BESTE verf voor het schilderen van meubels;
 • Schuren en gronden is NIET nodig;
 • Mileuvriendelijk vanwegen een zeer laag gehalte oplosmiddelen;
 • Kan gebruikt worden op elke ondergrond, binnen en buiten;
 • De verf kan verdund worden met water voor bijv. whitewash, waardoor de houtnerf zichtbaar blijft;
 • De kleuren zijn zodanig samengesteld, dat ze goed onderling gemengd kunnen worden;
 • It’s a girls’ paint, but boys can use it too;
 • Het is een flexibel product, dus je kunt er heel creatief mee omgaan en gemakkelijk van gedachten veranderen;
 • Het laat muren ademen en daarom uitermate geschikt voor oude huizen of cottages;
 • Het kan gebruikt worden als ‘impasto’, laat hiervoor de deksel van de pot om de verf te laten indrogen, waardoor het dikker wordt;
 • De verf wordt gemaakt sinds 1990, je zou kunnen zeggen: door de wol geverfd.

Verftechnieken


Gebruik 1 kleur

Gebruik 1 kleur om het voorwerp te schilderen, breng een laag Annie Sloan Clear Wax aan. Schuur het hierna op met de nadruk op de bewerkte delen. Deze foto komt uit ‘Quick and Easy Paint Transformations’ waarin ook de volledige instructie is opgenomen samen met een stap voor stap beschrijving.

verftechniek-1kleur - Annie Sloan

Schilder je keuken

Je kunt onze verf ook gebruiken voor je keukenkastjes. Breng tenminste 2 lagen aan en volgens 2 of 3 lagen Annie Sloan Clear Wax. Onze Clear Wax is waterafstotend en sterk en maakt een goede verbinding met de verf waardoor het goed wordt beschermd. Onze verf  geeft karakter en sfeer en geen perfect gladde afwerking zoals sommige andere verfsoorten. Breng af en toe een nieuwe laag Clear Wax aan als het nodig is. Reinigen kan met een vochtige doek. Het gebruik van een schoonmaakmiddel kan nodig zijn voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Er zal dan wel wat van de Clear Wax worden verwijderd, zodat je daarvan een nieuw laagje moet aanbrengen. Bij het bovenstaande is ervan uitgegaan dat de keukenkastjes van hout zijn. Als je een zeer glanzend oppervlakte wilt schilderen, zal de verf minder goed hechten, maar we gebruiken de verf wel op deze ondergronden. Voor een ruimte die zoveel gebruikt wordt als de keuken is een houten ondergrond het beste MAAR de verf houdt zelfs op glas, dus als je je gelamineerde keukenkastjes zat bent, probeer het gewoon!

verftechniek-keuken - Annie Sloan

Kleurenpalet uitbreiden

We hebben 30* kleuren in onze collectie, van licht en zacht tot helder en sterk. De collectie is niet heel groot maar hierbij geven we de informatie om deze collectie uit te breiden en om de verf zodanig te mengen dat je precies de tint krijgt die je nodig hebt.Als je een kleur lichter wilt maken, dan kan dit door het toevoegen van Old White of Pure White (Old White maakt de kleur meer vintage en Pure White maakt de kleur meer modern). Probeer eerst uit in welke ratio je wilt mengen, bv meng de verf door elkaar met je vinger. Bij kleine hoeveelheden verf kun je voor het afmeten een lepel gebruiken, voor wat grotere hoeveelheden een kopje . Twee delen Old White en een deel Provence maak een prachtige zachte vergrijsde turquoise zoals op oude franse luiken. Als je hiervoor Pure White gebruikt wordt het effect wat frisser, meer vintage 50er jaren!*Het aantal kleuren dat beschikbaar is hangt af van in welk land je woont. Onze verf wordt geproduceerd in Engeland, Belgie en de Verenigde Staten.

verftechniek-kleurenpalet - Annie Sloan

Annie Sloan verftechniek-krijtbord

Maak een krijtbord

Je kunt een krijtbord maken die niet zwart hoeft te zijn – Gebruik een van de donkere kleuren uit onze Annie Sloan collectie, Aubusson, Olive, Greek Blue of zelfs Graphite. Breng 3 lagen aan en laat het goed drogen. Gebruik een krijtje om erop te schrijven. Om het uit te vegen kun je een vochtige doek gebruiken. De eerste keer kan de kleur wat afgeven, maar dat wordt na verloop van tijd minder.

Vloeren schilderen

Deze foto laat drie fases zien: de originele oude houten vloer, een gedeelte van de vloer geschilderd in Annie Sloan Old Ochre. De laatste fase is het aanbrengen van een deklaag van blanke matte vernis. Het gebruik van een sponzen roller is de snelste methode. Breng 2 lagen vernis aan.

verftechniek-vloer1 - Annie Sloan

De betonnen vloer heeft een nieuwe look gekregen met behulp van onze verf. Gebruik voor de snelheid een roller (doe de randjes met een kwast). In dit geval gebruikten we Paris Grey en laat het goed drogen. Doe wat verf in een verfbakje en druk daarin een platte vierkante spons. Zorg dat er een goede maar niet te dikke laag verf op zit. Stempel met de spons een schaakbordmotief op de vloer. Op sommige vierkantje kun je nog een derde kleur aanbrengen bv. Annie Sloan Cream. Breng als laatste 2 lagen vloervernis aan.

verftechniek-vloer2

Crackle paint

Voor dit effect heb je geen aanvullend product nodig. Je brengt heel eenvoudig een laag verf aan (niet een te dunne laag maar een dikachtige verflaag die niet te droog is). Direkt daarna gebruik je een fohn op de hoogste stand en de verf zal barsten. De ‘cracks’ kun je nog benadrukken door het aanbrengen van eerst Annie Sloan Clear Wax en daarna Annie Sloan Dark Wax. Op een hete zonnige dag kun je het meubelstuk ook buiten zetten.

verftechniek-crackle - Annie Sloan

Foto’s en teksten: Annie Sloan Europe